Utdanning

Alcom har en rekke produkter for å lære seg programmering, elektronikk og automasjon. Våre produkter og kurs for utdanning egner seg meget godt for å komme i gang med programmering og algoritmisk tenking i forhold til fagfornyelsen og nye læreplaner på alle nivåer.

Kom i gang med STEM-undervisning

Våre nøye utvalgte produkter egner seg veldig godt for å komme i gang med STEM undervisning. STEM (science, technology, engineering og mathematics). Alle våre produkter er basert på åpen kildekode (Open Source) og er tilpasset digitaliserte STEM-utdanningsplattformer, inkludert mikro: bit, Scratch, Arduino, MakeCode, etc.

Vi har også utarbeidet eget videokurs for enkelt komme i gang med programmering.

Alcom har levert produkter og kurs til en rekke undervisningsinstitusjoner og bedrifter i Norge og Skandinavia bl.a. Århus universitet, Universitetet i Stavanger, Årstad VGS, Malakoff VGS, Glemmen VGS, Halden VGS, Pepperl & Fuchs, Goodtech ASA osv.

Jobber dere for en utdannings institusjon eller bedrift og trenger å få tilsendt faktura på EHF eller lignende er det bare å kontakte oss.

HIFA produkter for teknisk utdanning

Produktsortimentet fra HIFA består av pedagogiske pakker tilpasset videregående skoler, bedrifter og høyskoler. Vi har pakker for pneumatikk, elektronikk, mekanikk, roboteknikk PLS-Programmering osv. HIFA sine fleksible utdanningspakker er alle komponentene pakket i en solid koffert med dedikert plass. Alle komponentene monteres enkelt på den medfølgende bunnplaten.

Alcom og Hifa jobber tett med ledende industrileverandører og sammen med disse skreddersyr vi utstyr og læremateriell / pedagogiske pakker tilpasset dagens krav til teknologiinnhold i fagplaner.

Teamet vårt har solid erfaring fra utdanningsbransjen så vel som industriell automatisering, og blant kundene er videregående skoler, utdanningssentre, høyskoler og bedrifter.

Kontakt oss gjerne for å bestille besøk/demo eller få råd om valg av produkter.

Joy-Pi

Joy-Pi er en eksperimentkoffert basert på Raspberry Pi 3B / 3B + / 4B og er ideell for opplæring i elektroteknikk og programmering. Det sofistikerte koffertsystemet tilbyr et perfekt alt-i-ett-miljø og setter en stopper for mange løse små deler og kabelkaos på arbeidsbordet.
Joy-Pi er også veldig egnet for skoleprosjekter, da du bare kan slå den av og lukke den på slutten av leksjonen og deretter fortsette å jobbe med prosjektet i løpet av den neste timen. En annen fordel med kofferten er dens store mobilitet og kompakthet.

Joy-Pi har et stort antall sensorer og moduler som kan betjenes uavhengig av kunnskap, takket være svært detaljert brukermanual og kodeeksempler. Joy-Pi er umiddelbart klar til bruk når strømforsyningen er tilkoblet.

Med den 7-tommers berøringsskjermen integrert i lokket på kofferten, kan Raspberry Pi betjenes og verdiene fra de integrerte sensorene kan vises direkte. Med det integrerte breadboardet er det enkelt å koble og ta i bruk ekstra eksterne sensorer, moduler eller selvkonstruerte kretser.

DFRobot

DFRobot designer, produserer open source maskinvare spesielt til robotplattformer, sensorer,micro:bit, Arduino-kompatible og Raspberry Pi enheter. I løpet av de siste 5 årene har DFRobot levert mer enn 1 million open source moduler til studenter, lærere og forskere, med god dokumentasjon via deres egen wiki side.

DFRobot har laget gode og omfattende utviklingssett til både lærere og elever/studenter. Disse settene for Arduino / Electronics og DIY-roboter er introdusert for skoler over hele verden. Dokumenter og tutorials er godt tilgjengelig og gir studentene enkelt tilgang til kunnskap, og de kan eksperimentere raskt med maskinvare og utnytte fordelene ved åpen kildekode og nyskapende teknologier.

Arduino

Arduino er en plattform for prototyping av elektronikk basert på program- og maskinvare med åpen kildekode. Arduino er ment som et enkelt verktøy for studenter, designere og andre interesserte for å lage prototyper av mer fysisk karakter enn det man kan få til ved hjelp av en vanlig datamaskin. Med Arduino kan man for eksempel registrere og styre fysiske omgivelser og komponenter, sammen med ulike sensorer og aktuatorer.

Arduino er løsningen som gjør at alle fra nybegynnere til erfarne programmerere kan skrive kode som kjøres utenfor mobilens, nettbrettets eller datamaskinens skjerm. Med Arduino kan alle som har interesse av det, bygge egne elektronikkprosjekter. Det kan dreie seg om alt fra lysdetektorer og vekkerklokker til mobiltelefoner og radiostyrte bilder.

Med Arduinos utviklermiljø (Arduino IDE) og mange eksempler på prosjekter er det enkelt å komme i gang med å forstå programmering. Det finnes mange open source-programmer, -verktøy og -nettsamfunn for Arduino som gjør dette til en ideell læringsplattform.

Raspberry Pi

Raspberry Pi er en billig datamaskin i kredittkortstørrelse som kobles til en dataskjerm eller TV, og bruker et standard tastatur og mus. Det er en kapabel liten enhet som gjør det mulig for mennesker i alle aldre å utforske databehandling og lære å programmere i språk som Scratch og Python. Den er i stand til å gjøre alt du forventer at en stasjonær datamaskin skal gjøre, fra å surfe på internett og spille av HD-video, til å lage regneark, tekstbehandling og spille spill.
Det finnes mange open source-programmer, -verktøy og -nettsamfunn for Raspberry Pi som gjør dette til en ideell læringsplattform.

Seedstudio

Vi har Grove sensorer fra Seeedstudio. Det geniale med Grove sensorer og shields for micro:bit ,Arduino og Raspberry Pi er at det er hurtigkoblinger for sensorer, slik at man fort kommer i gang uten bruk av breadboard og løse ledninger. Grove er åpen kildekode, modulert og brukervennlig verktøysett.

Grove har plug and play tilnærming for å sette sammen elektronikk. Sammenlignet med den tradisjonelle, kompliserte læringsmetoden ved å bruke et breadboard og forskjellige elektroniske komponenter for å sette sammen et prosjekt, forenkler Grove læringsprosessen betydelig. Grove systemet består av base shield og forskjellige moduler med standardiserte kontakter. Grove systemet muliggjør enkel tilkobling av mikroprosessor inngang eller -utgang fra Grove-modulene, og hver Grove-modul adresserer en enkelt funksjon, for eksempel en enkel knapp eller en mer kompleks sensor. det er allerede mer enn 200 Grove-moduler, og hver har klar dokumentasjon og demokode for å hjelpe deg raskt i gang.